Účetnictví si podnikatelé už nemusí dělat sami

Obecně je účetnictví velmi náročnou záležitostí pro všechny podnikatele, OSVČ, ale i investory. Tito lidé se totiž specializují na úplně jiné obory a účetnictví je pro ně španělská vesnice. Bohužel na školách se účetnictví běžně moc nevyučuje a tak o něm běžní lidé moc neví. Když potom začnete s vlastním podnikáním nebo živností máte práce nad hlavu. Málokdo k tomu všemu má ještě čas a energii se učit něco úplně nového. Jenže zároveň účetnictví skutečně musíte mít v pořádku. Nejen kvůli vám a vašemu přehledu o příjmech a výdajích, ale i kvůli finančnímu úřadu.

začínající podnikatel

Z podnikání je potřeba platit daně a všechny potřebné dokumenty k nim správně a včas vyplnit. Jedinou možnost, jak se daním legálně vyhnout mají drobní nebo krátkodobí investoři. Když totiž investujete s méně než sto tisíci korunami, splňujete takzvaný hodnotový test a daňové přiznání vyplňovat nemusíte. Podobná výjimka platí i pro investory, kteří investují dlouhodobě. Pokud si například koupíte akcii a prodáte ji až za více než tři roky, tak splníte časový test a daňové přiznání též vyplňovat nemusíte. Pochopitelně v případě, že nemáte žádné další příjmy, které by bylo potřeba zdanit.

kancelářský stůl

Podnikatelé a OSVČ se ale daňovému přiznání a dalším finančním povinnostem ale jen tak nevyhnou. Proto je pro ně často výhodnější nechat si účetnictví spravovat od někoho zkušeného. Můžete například využít služeb účetnictví Praha 6, kteří mají v oboru mnohaletou praxi a o vaše účetní knihy se krásně postarají. Díky nim už nikdy nebude s podklady pro finanční úřad bojovat, ale budete vše mít připravené správně a včas. Čas, který díky této službě ušetříte můžete věnovat zpátky do svého podnikání. Jistě bude efektivnější se věnovat tomu, čemu už rozumíte a na čem pracujete dlouhodobě. Přejeme vám hodně štěstí a úspěchů ve vašem podnikání.